Betlehemské svetlo žiari oddnes aj na Lomnickom štíte

22.12.2007 Poprad

Vysoké Tatry 22. decembra (TASR) - Betlehemské svetlo pokoja žiari oddnes aj na Lomnickom štíte. Na najvyššie položené pracovisko na Slovensku v nadmorskej výške 2632 metrov ho dopoludnia lanovkou dopravili popradskí a ...
Už štrnásty raz bude svietiť meteorológom, astronómom, pracovníkom Tatranských lanových dráh, ale aj návštevníkom, ktorí sa vyvezú lanovkou na Lomnický štít.
Skauti vyniesli svetlo až k triangulačnému bodu na štíte a podobne ako v predchádzajúcich rokoch ho umiestnili vo vnútri vrcholovej stanice visutej lanovky, v miestnosti pre verejnosť s východom na vyhliadkovú terasu.
Na ceste z Popradu na Lomnický štít prekonal plamienok lásky, nádeje, pokoja a porozumenia výškový rozdiel 1960 metrov a dvoma lanovkami (kabínkovou z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso a visutou na Lomnický štít) vzdialenosť 5,5 kilometra.
Púť z Izraela z Baziliky Narodenia Pána v Betleheme do Viedne prekonalo Betlehemské svetlo už po 22. raz. Odtiaľ ho prevzali slovenskí skauti a v nedeľu 16. decembra doručili z Bratislavy vlakmi do 300 miest a obcí na Slovensku.
Akcia roznášania svetla do všetkých kútov Slovenska symbolicky ukončí oslavy storočnice svetového skautingu, ktoré počas celého roka spoločne oslavovalo 38 miliónov skautov a skautiek v 216 krajinách sveta vrátane Slovenska.
 

Vyberte región